monumentenregister van Nijmegen
Zoeken :
Toelichting:
In dit monumentenregister zijn alle rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten van Nijmegen opgenomen. Via verschillende zoekingangen kunt u de adressen, redengevende omschrijvingen en in enkele gevallen ook afbeeldingen van de bijna 700 beschermde monumenten raadplegen. De zoekingang ‘Straat zoeken’ laat naast monumenten ook beschermde stadsbeeldobjecten zien.

Let op: Dit monumentenregister is niet actueel.
Voor actuele gegevens uit het monumentenregister kunt u contact opnemen via emailadres archeologie.monumenten@nijmegen.nl of met de monumentdeskundigen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 024.
Of bekijk de monumentenlijst van april 2017 (pdf-bestand).

Voor een uitleg van de zoekfuncties, klik op het vraagteken rechtsbovenaan op deze pagina.

Rijksmonumenten
Gebouwen, parken en beelden waarvan hun schoonheid, betekenis voor de wetenschap of cultuurhistorische waarde van nationaal belang zijn. De objecten zijn om die reden door de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap als beschermd rijksmonument aangemerkt. Nijmegen telt ruim 200 rijksmonumenten.

Gemeentelijk monumenten
Gebouwen, parken en beelden waarvan de historische betekenis van lokaal belang is. De objecten zijn door de gemeenteraad als beschermd gemeentelijk monument aangewezen. Nijmegen telt bijna 500 gemeentelijke monumenten.